Concert caritabil la Constanța

Cea de-a șaptea ediție a Concertului caritabil prepascal „În vremea aceea…” a avut loc joia aceasta la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Intrarea la spectacol s-a făcut pe baza unei donații. Grămezi de jucării au fost astfel strânse de reprezentanţi ai Asociaţiei „Simplu” şi ai Asociației Studenților Creștini...

Citește mai departe...

Concertul caritabil „În vremea aceea…”

De șapte ani a devenit o tradiție ca, înainte de praznicul Învierii Domnului, Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, să ofere publicului constănțean Concertul prepascal „În vremea aceea….”. Proiectul muzical este organizat de către Arhiepiscopia Tomisului, în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
Fresca muzicală sacră pentru soliști, cor și orchestră, compusă de preotul...

Citește mai departe...

Marsul pentru Viata la Constanta

Sambata aceasta, după slujba oficiata la Strunga, pe scările Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Petru şi Pavel” din Constanţa, ierarhul Tomisului a binecuvântat paticipanţii procesiunii „Marşul pentru viaţă”.

Manifestarea, susținută de către Patriarhia Română, s-a desfasurat pe traseul Catedrala arhiepiscopală - Piața Ovidiu - Str. Mircea cel Bătrân - Sala Spoturilor - Capitol - Spitalul Județean...

Citește mai departe...

Sprijin pentru persoanele fara adapost din Constanta

Începând de astăzi, 22 ianuarie, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Social-Misionar, va oferi o masă caldă, ceai şi dulciuri celor aproximativ 30-40 persoane fără adăpost aflate în proximitatea Gării Constanţa.
Proiectul se va derula în zilele în care se înregistrează temperaturi negative, cu ajutorul Asociaţiei „Samarineanul Milostiv” şi al parohiei „Sfântul Ştefan” (Gara).

Citește mai departe...

Arhiepiscopul Tomisului, alături de bătrânii din azile

La împlinirea frumoasei vârste de 60 de ani de viaţă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a făcut un dar desebit bătrânilor care vieţuiesc în cele două azile de bătrâni de pe raza judeţului Constanţa. După Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală cu hramul “Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, ierarhul a mers la căminul de bătrâni din oraş pentru a lua masa alături de bătrânii care trăiesc acolo.

Citește mai departe...

Daruri de la copii pentru copii

Devine o tradiţie ca, înainte de praznicul Crăciunului, biserica „Sfântul Haralambie” din Constanţa să găzduiască un eveniment inedit. Astfel, miercurea aceasta, 25 de copii aflaţi în Centrul de plasament „Delfinul”, din Agigea au fost colindati şi au primit daruri de la alţi 25 de elevi ai Liceului teoretic „Decebal”, din Constanţa. Evenimentul a avut loc în prezenţa IPS Teodosie, care a citit şi o rugăciune pentru copiii prezenţi.

Citește mai departe...

Daruri pentru 50 de copii din Amzacea

Așa cum ne-a obișnuit deja, părintele Viorel Dădărlad este artizanul unei alte acțiuni sociale, ce a adus zâmbetul pe fața celor 50 de copii, beneficiari ai cantinei sociale din Amzacea.

Ieri, în comuna amintită, au venit cu tolba plină de daruri, Ionel Dănciulescu, Director sportiv al F.C. Dinamo, și membri ai asociației suporterilor „Noi suntem Dinamo”. Oaspeții au împodobit pomul de Crăciun și l-au oferit copiilor. Între timp, cei mici au cântat colinde, apoi au primit genți pentru școală, rechizite, multe dulciuri, fulare, tricouri și șorturi.

Citește mai departe...

Daruri de la Moş Nicolae pentru copiii sărmani din Constanţa

Cu ocazia întâmpinării marelui Praznic al Naşterii Domnului, Parohia "Bunavestire" din Constanţa a organizat marţea aceasta, o acţiune socială pentru 50 de copii din familii defavorizate din oraş. Cei mici au fost prezenţi în biserica parohială şi au primit daruri, constând în dulciuri, fructe şi iconiţe. La activitate a luat parte şi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care s-a rugat pentru familiile nevoiaşe.

Citește mai departe...